Погорєлов, Іван СергійовичДудко, Іван МихайловичМихонік, Лариса Анатоліївна2023-03-142023-03-142022Погорєлов, І. Перспективи використання продуктів переробки круп’яних культур в рецептурах хлібобулочних виробів / І. Погорєлов, І. Дудко, Л. Михонік // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень-травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 106https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39129Перспективним напрямом збагачення хлібобулочних виробів є заміна частини пшеничного борошна на пластівці круп’яних культур, а саме гречані. Результати досліджень показали, що для покращання харчової цінності хлібобулочних виробів доцільно використовувати гречані пластівці в кількості 10,0 % замість борошна без змін у технологічному процесі.A promising direction for the enrichment of bakery products is the replacement of a part of wheat flour with flakes of cereal crops, namely buckwheat. The research results showed that to improve the nutritional value of bakery products, it is advisable to use buckwheat flakes in the amount of 10.0% instead of flour without changes in the technological process.otherгречані пластівціпшеничний хлібхарчова цінністькафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівbuckwheat flakeswheat breadnutritional valueПерспективи використання продуктів переробки круп’яних культур в рецептурах хлібобулочних виробівThesis