Перспективи використання продуктів переробки круп’яних культур в рецептурах хлібобулочних виробів - Погорєлов, Іван Сергійович; Дудко, Іван Михайлович; Михонік, Лариса Анатоліївна (My University, 2022)
Перспективним напрямом збагачення хлібобулочних виробів є заміна частини пшеничного борошна на пластівці круп’яних культур, а саме гречані. Результати досліджень показали, що для покращання харчової цінності хлібобулочних виробів доцільно використовувати гречані пластівці в кількості 10,0 % замість борошна без змін у технологічному процесі.A promising direction for the enrichment of bakery products is the replacement of a part of wheat flour with flakes of cereal crops, namely buckwheat. The research results showed that to improve the nutritional value of bakery products, it is advisable to use buckwheat flakes in the amount of 10.0% instead of flour without changes in the technological process.
Keywords: гречані пластівці; пшеничний хліб; харчова цінність; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; buckwheat flakes; wheat bread; nutritional value