Peshuk, LudmilaShteak, IrinaIvanova, Tatiana2013-07-042013-07-042013Peshuk, L. Meat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foods / L. Peshuk, I. Shtuk, T. Ivanova // The second north and east european congress on food. NUFT, Kyiv, Ukraine May 26-29, 2013. - P. 240.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8925Традиційно, в нашій країні, м'ясні продукти виготовляють з яловичини, свинини і м'яса птиці. Однак, з точки зору науки про їжу, ці види м'ясної сировини в значній мірі поступаються м'ясу диких тварин, яке завжди вважалося здоровою і корисною їжею. Поживна цінність м'яса обумовлена вхідними в його склад повноцінними білками, що містять незамінні амінокислоти (валін, лейцин, ізолейцин, лізин, метіонін, треонін, триптофан, фенілаланін), замінні - аланін, гістидин, гідроксипролін. Traditionally, in our country, meat products are produced from beef, pork and poultry meat. However, from the point of view of the science of food, these types of raw meat is largely inferior to the meat of wild animals, which has always been considered a healthy and wholesome food.Nutritional value of meat due within its high-grade protein, containing essential amino acids (valine, leucine, isoleucine, lysine, methionine, threonine, tryptophan, phenylalanine), interchangeable - alanine, histidine, hydroxyproline.м'ясо дикого кабанапоживна цінність м'ясамясо дикого кабанапитательная ценность мясаmeat of wild boarnutritional value of meatсвининам'ясо зайцям'ясо кроликам'ясо оленяporkharerabbitvenisonсвининазайчатинамясо кроликаоленинакафедра технології м’яса і м’ясних продуктівMeat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foodsThesis