Дослідження залежності величини зазору в матриці двогвинтового прес-екструдера на вихід олії - Бойко, Юрій Іванович; Гудзенко, М. М. (My University, 2014)
Під час пресування олієвмісної сировини в шнекових пресах важливим чинником, що впливає на вихід олії є величина тиску, яка розвивається в пресі. Крім геометричних параметрів робочого тракту на величину тиску, що виникає в пресі, впливають також розміщенням на кінці гвинтового валу регулювального пристрою, змінюючи положення якого, змінюють умови його роботи. When pressing oliyevmisnoyi material in screw presses important factor affecting the yield of oil is rising pressure that develops in the press. than geometric parameters of the working path to the amount of pressure that occurs in the press also affect the placement at the end of the screw shaft control unit, changing the position of which alter the conditions of his work.
Keywords: шнекові преси; тиск; олієвмісна сировина; screw presses; pressure; oil containing raw material; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв