Бойко, Юрій ІвановичГудзенко, М. М.2014-11-132014-11-132014Бойко, Ю. І. Дослідження залежності величини зазору в матриці двогвинтового прес-екструдера на вихід олії / Ю. І. Бойко, М. М. Гудзенко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 440.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18270Під час пресування олієвмісної сировини в шнекових пресах важливим чинником, що впливає на вихід олії є величина тиску, яка розвивається в пресі. Крім геометричних параметрів робочого тракту на величину тиску, що виникає в пресі, впливають також розміщенням на кінці гвинтового валу регулювального пристрою, змінюючи положення якого, змінюють умови його роботи. When pressing oliyevmisnoyi material in screw presses important factor affecting the yield of oil is rising pressure that develops in the press. than geometric parameters of the working path to the amount of pressure that occurs in the press also affect the placement at the end of the screw shaft control unit, changing the position of which alter the conditions of his work.otherшнекові преситисколієвмісна сировинаscrew pressespressureoil containing raw materialкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвДослідження залежності величини зазору в матриці двогвинтового прес-екструдера на вихід оліїOther