Сімахіна, Галина ОлександрівнаФедоренко (Миколів), Тетяна Іванівна2020-06-252020-06-252016Сімахіна, Г. О. Нові композиції на основі харчової клітковини дезінтоксикаційної та адаптогенної дії / Г. О. Сімахіна, Т. І. Федоренко // Харчова промисловість. - 2016. - № 19. - С. 31-36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31696В статті розглянуто технологічні можливості вдосконалення якісних характеристик харчових продуктів шляхом створення і використання рослинних композицій, компоненти яких виявляють різнобічні фізіологічні ефекти на організм людини, в тому числі дезінтоксикаційні та адаптаційні. Наведено основні характеристики харчової клітковини, лікарських рослин як сировинних матеріалів. Запропоновано технології отримання композицій та проведено аналіз показників якості та безпеки. The article represents an analysis of technological possibilities to perfect the quality characteristics of foodstuffs by creation and usage of plant compositions, whose components reveal their diverce effects on the human organism, including detoxification and adaptogenic effect. The authors of the article present the main characteristics of food cellulose, curative plants as raw materials. There are also proposed the technologies to obtain the composition, and conducted the analysis of quality and safety indices.функціональні продуктихарчова клітковинаплодоовочеві культурипоказники безпекиfunctional foodstuffsfood cellulosefruit and vegetablessafety indicesкафедра технології оздоровчих продуктівНові композиції на основі харчової клітковини дезінтоксикаційної та адаптогенної діїArticle