Білас, Ярослав ІвановичІжевська, Орися ПетрівнаБондаренко, Юлія Вікторівна2016-10-122016-10-122016Білас, Я. І. Дослідження впливу розчинних харчових волокон шроту льону на якість хліба / Я. І. Білас, О. П. Іжевська, Ю. В Бондаренко // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 82 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2016 р. – К.: НУХТ, 2016. – Ч. 1. – С. 139.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24420Застосування шроту насіння льону (ШНЛ) в рецептурі хліба дозволяє збагатити його харчовими волокнами як нерозчинними у воді, так і розчинними, що утворюють слизі. Поряд з цим, харчові волокна льону є основною складовою ШНЛ, що впливає на формування показників якості хліба та залежить від властивостей полісахариду. Тому доцільно встановити вплив розчинної та нерозчинної фракції харчових волокон насіння льону на якість виробу. The use of flaxseed meal (SHNL) in bread recipes enrich it allows dietary fiber as insoluble in water and soluble, forming mucus. At the same time, fiber flax SHNL is the main component that influences the quality parameters of bread and depends on the properties of the polysaccharide. It is therefore advisable to determine the effect of soluble and insoluble fiber fraction of flax seed on the quality of the product.uk-UKкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівхарчові волокнашрот льонуякість хлібаdietary fiberflax mealquality foodДослідження впливу розчинних харчових волокон шроту льону на якість хлібаOther