Савченко, Олександр АркадійовичГрек, Олена ВікторівнаЦиганков, Сергій ПетровичПшенична, Тетяна ВолодимирівнаПривиденцева, Олена ОлександрівнаОчколяс, Олена Миколаївна2021-05-192021-05-192021Патент на корисну модель, № 147377 Україна; МПК А 23 С 9/133. Спосіб виробництва молочного білково-ягідного продукту / О. А. Савченко, О. В. Грек, С. П. Циганков, Т. В. Пшенична, О. О. Привиденцева, О. М. Очколяс. – № u 2020 06510 ; заявл. 08.10.2020 ; опубл. 06.05.202 ; Бюл. № 18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34024Спосіб виробництва молочного білково-ягідного продукту включає нормалізацію, пастеризацію, коагуляцію молочних білків, відділення сироватки, самопресування, охолодження, фасування. Як коагулянт використовують кавітаційно оброблену чорничну пасту у кількості 5-9 % до маси молока, за температури коагуляції 75±2 °C і з витримкою 3-5 хвилин.білково-ягідний продукткоагуляціячорнична пастакафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва молочного білково-ягідного продукту (Патент на корисну модель № 147377)Other