Вплив сублімованої вишні на мікробіологічні та фізико-хімічні показники сирокопчених ковбас - Іллюк, Марія Іванівна; Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2026)
Використання сублімованої вишні у кількості 1-2% є науково та практично обґрунтованим оптимумом для виробництва сирокопчених ковбас. Дана інновація дозволяє оптимізувати біотехнологічний етап ферментації, забезпечити рівномірне сушіння без утворення дефектів, скоротити виробничий цикл на 5-7 діб та підвищити загальну токсикологічну безпечність готової продукції.
Keywords: кафедра експертизи харчових продуктів; вишня сублімована; ковбаса сирокопчена