Мед як функціональний інгредієнт у виробництві йогурту - Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Маринін, Андрій Іванович (My University, 2025)
Розглянуто можливість використання меду в якості функціональної добавки у виробництві йогурту. У зв’язку зі зростанням інтересу до здорового харчування, мед розглядається як натуральна добавка, що підвищує поживну цінність продукту та позитивно впливає на організм. Олігосахариди меду проявляють пребіотичні властивості, стимулюючи ріст корисних пробіотичних бактерій. Додавання 10% меду до йогурту сприяє збільшенню вмісту білка, сухих речовин, клітковини та кількості молочнокислих бактерій, що позитивно впливає на сенсорні, харчові та функціональні властивості продукту. Отримані результати підтверджують перспективність використання меду у харчовій промисловості.
Keywords: проблемна науково-дослідна лабораторія; кафедра технології молока і молочних продуктів; мед; йогурт; honey; yogurt