Халікова, Есма Фаїківна2018-12-272018-12-272018Халікова, Е. Ф. Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних поліпшувачів : автореф. дис. ... канд. техн.наук : 05.18.01 «Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів» / Халікова Есьма Фаїківна ; НУХТ. - Київ, 2018. – 23 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28681Дисертацію присвячено удосконаленню технології хлібобулочних виробів з пшеничного борошна з метою подовження тривалості їх зберігання застосуванням комплексних хлібопекарських поліпшувачів. Розроблено технологію пивного білкового порошку з білкового відстою, отриманого у виробництві пива, та удосконалено технології квасолевого і сухого картопляного порошків як перспективних функціональних основ комплексних хлібопекарських поліпшувачів. Доведено доцільність використання розробленого комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість» у виробництві хлібобулочних виробів, до рецептури яких входять пшеничні висівки, «Свіжість К+» – хліба з пшеничного борошна, «Свіжість+» – булочних виробів. Встановлено оптимальне дозування розроблених комплексних хлібопекарських поліпшувачів у кількості 1,5…2,5 % до маси борошна, залежно від якості борошна та тривалості відлежування тіста.uk-UKкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівбатон нарізнийчерствіннякомплексні хлібопекарські поліпшувачіпивний білковий порошокквасолевий порошоксухий картопляний порошокхліб пшеничнийхлібці висівковіlong loafstalingcomplex bakery enhancersbeer albumen powderbean powderdry potato powderbran breadwheat breadЗабезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних поліпшувачівThesis