Роль рослин в очищенні повітря житла - Ясінська, Валерія Олександрівна; Накемпій, Олена Костянтинівна (My University, 2018)
Дослідження впливу негативних чинників житлових приміщень на здоров'я людини є актуальним питанням сьогодення. Є декілька основних специфічних джерел забруднення повітря усередині житла. Було встановлено, що помітний вплив на поліпшення якості середовища житлових приміщень можуть справляти кімнатні рослини. В процесі своєї життєдіяльності рослини здійснюють детоксикацію шкідливих речовин. В результаті повітря в кімнаті стане в середньому на 40% чистіше. Дієвим способом поліпшення екологічної ситуації у власному житлі є комплекс нескладних заходів, здійснення яких дозволить помітно підвищити якість повітря в міських квартирах. Одним з найбільш ефективних заходів є розведення кімнатних рослин. Investigation of the influence of negative factors of residential premises on human health is a topical issue of the present. There are a few basic ones specific sources of air pollution inside the home. It has been found to have a noticeable effect on quality improvement indoor habitat can house indoor plants. In process Their vital functions of plants carry detoxification of harmful substances. In process Their vital functions of plants carry detoxification of harmful substances. IN As a result, the air in the room will be on average 40% cleaner. An effective way to improve the environmental situation in your own home is a complex of simple measures, the implementation of which will significantly improve the quality air in urban apartments. One of the most effective measures is breeding indoor plants.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; рослини; plants; очищення повітря; air purification