Механізм учбової мотивації при вивченні математики - Зінькевич, Петро Олексійович; Зінькевич, Олексій Петрович (My University, 2021)
Перед вищою освітою постають все нові завдання, у тому числі виховання компетентної особистості фахівця, із розвитком таких її якостей, як високий професіоналізм, активність, ініціативність, мобільність, почуття відповідальності, уміння працювати, швидко орієнтуватися в ситуації, приймати самостійні рішення, формувати потребу в постійному оновленні знань і самовдосконаленні. Очевидно, що важливу роль у формуванні такої особистості відіграє позитивна мотивація студентів до навчання. Деякі студенти мають викривлене уявлення про роль математичної підготовки в їх майбутній професійній діяльності, але суспільство потребує спеціалістів з чітким логічним мисленням, глибокими математичними знаннями й умінням бачити й реалізовувати можливості застосування математики в різних конкретних ситуаціях.
Keywords: мотивація навчання; математика; навчання студентів; learning motivation; mathematic; education of students; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.