Розпилювальний диск (Патент на корисну модель № 159905) - Пономаренко, Віталій Васильович; Якобчук, Роман Леонідович; Люлька, Дмитро Миколайович; Бондарчук, Дмитрій Сергійович (My University, 2025)
Розпилювальний диск складається з корпусу, в якому виконано канали для розподілення рідини в соплові отвори. На нижній стороні корпусу розпилювального диска виконано радіальні лопаті, а до корпусу розпилювального диска додатково прикріплено верхню та нижню профільні пластини таким чином, що вони послідовно утворюють зі сторони соплових отворів конфузор, горловину та дифузор, причому між торцями соплових отворів диска та горловиною профільних пластин забезпечено зазор. The spray disc consists of a body in which channels are made for distributing liquid to the nozzle holes. On the lower side of the body of the spray disc, radial blades are made, and the upper and lower profile plates are additionally attached to the body of the spray disc in such a way that they successively form a confusor, a neck and a diffuser on the side of the nozzle holes, and a gap is provided between the ends of the nozzle holes of the disc and the neck of the profile plates.
Keywords: диск; розпилення; ежекція; disk; spray; ejection; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування