Перспектива застосування структурно-параметричного синтезу для проєктування функціональних модулів машин-автоматів пакування штучних харчових продуктів - Кохан, Антон Анатолійович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2024)
Сучасні зразки пакувальних машин -це складні технологічні системи, побудовані на агрегатно-модульному принципі. Тенденцією розвитку пакувальних машин передбачено, що новітні зразки такого обладнання – інтегральні технічні комплекси, створені на базі мехатронних та адаптронних модулів, кожен з яких є як функціонально, так і конструктивно самостійним виробом із великою кількістю синергетично зв’язаних між собою характеристик та параметрів, призначені для реалізації технологій пакування.

Modern models of packaging machines are complex technological systems based on the unit-modular principle. The development trend of packaging machines stipulates that the latest models of such equipment are integrated technical complexes created on the basis of mechatronic and adaptronic modules, each of which is both functionally and structurally an independent product with a large number of synergistically interconnected characteristics and parameters designed to implement packaging technologies.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; структурно-параметричний синтез; функціональні модулі; машини-автомати; штучні харчові продукти; structural and parametric synthesis; functional modules; vending machines; artificial food products