Інвестування в спільну діяльність без створення юридичної особи - Сердюк, М. А.; Розметова, Олена Григорівна (My University, 2003)
В даній статті порушені актуальні проблеми підвищення ефективності підприємницької діяльності на етапі трансформації і розвитку ринкових відносин в Україні. Висвітлені можливості розширення інвестування вітчизняного капіталу в підприємницьку діяльність різних форм власності шляхом об’єднання капіталів, які до цього залишались недостатньо задіяними в підприємницькій діяльності. Звертається увага на неефективність системи оподаткування, яка застосовується до учасників спільної діяльності, що призводить до гальмування процесу розвитку підприємства. Висвітлені певні шляхи вдосконалення системи оподаткування для пожвавлення процесу інвестування в економіку України.
Keywords: інвестування; діяльність; іnvesting; activity; кафедра туристичного та готельного бізнесу