Очищення питної води від іонів заліза природними адсорбентами - Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Усатюк, Світлана Іванівна; Мельник, Зіновій Петрович; Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2007)
У роботі наведені результати досліджень процесу поглинання іонів заліза природними дисперсними мінералами: палигорскітом і модернітом. Запропоновано оптимальні технологічні параметри очищення питної води від іонів заліза та науково обгрунтований механізм іонообміну, показана выдсутність появи нових сполук після взаємодії води і адсорбентів.
Keywords: адсорбент; питна вода; іони заліза; очищення; adsorbent; drinking water; iron ions; clean; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів