Поліщук, Олександр ВасильовичІвашко, Ю. В.Мукоїд, Роман МиколайовичВасилів, Володимир Павлович2015-05-152015-05-152015Характеристика вітчизняних сортів рису / О. В. Поліщук, Ю. В. Івашко, Р. М. Мукоїд, В. П. Василів // Наукові здобутки молоді у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства ׃ тези доповідей V Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2015 р. – Київ : НУБіП. – 2015. – С. 228–229.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20413Рис є однією з найважливіших високоврожайних зернових культур у світовому рослинництві і основним продуктом харчування багатьох народів світу. Вирощування рису в Україні розпочалося з 1961 року, коли було введено в експлуатацію інженерні системи у зонах Краснознам’янської, Північно-Кримської та Інгулецької зрошувальних систем. Сучасні сорти рису, створені у нашій державі, характеризуються, насамперед, різною тривалістю вегетаційного періоду. Rice is one of the most high-yielding crops in world crop and staple food of many nations. Growing rice in Ukraine started in 1961, when it was put into operation in the areas of systems engineering Krasnoznam'yanskoyi, North Crimean and Ingulets irrigation systems. Modern rice varieties created in our state are characterized, above all, different duration of the growing season.кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствасортрискрупаврожайністьзразкизерноricevarietygraincerealsyield samplesХарактеристика вітчизняних сортів рису