Застосування процесу осмотичного зневоднення в технологіях виробництва продуктів з гарбуза - Штим, Катерина Андріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович (My University, 2016)
В роботі розглянуто кінетику осмотичного зневоднення гарбуза водними розчинами NaCl та сахарози. Аналіз отриманих лабораторних результатів осмотичного зневоднення гарбуза показує, що при раціональних концентраціях розчину NаСІ і сахарози вологовміст сировини може зменшуватись до 47 % від початкового значення.
Keywords: осмотичне зневоднення; гарбуз; технологія; osmotic dehydration; pumpkin; technology; кафедра технології консервування