Технології сушіння - Шутюк, Віталій Володимирович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Бессараб, Олександр Семенович; Бут, Сергій Анатолійович (My University, 2024)
У навчальному посібнику викладено суть та методологічні основи сушіння, регідратації та зберігання сушених харчових продуктів. Наведено особливості хімічного складу плодово-овочевої сировини, методи попередньої підготовки сировини до сушіння та основні способи сушіння. Навчальний посібник також містить опис принципів роботи базових сушарок, характеристики основних видів сушильного технологічного обладнання, та обладнання для виробництва харчових концентратів. У кінці кожного розділу подаються питання для самостійного контролю знань. Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців харчових підприємств та всіх, хто пов’язаний із технологіями сушіння харчової сировини.

The training manual describes the essence and methodological bases of drying, rehydration and storage of dried food products. Features of the chemical composition of fruit and vegetable raw materials, methods of preliminary preparation of raw materials for drying and the main methods of drying are presented. The training manual also contains a description of the principles of operation of basic dryers, characteristics of the main types of drying technological equipment, and equipment for the production of food concentrates. At the end of each chapter, there are questions for independent control of knowledge. The training manual is intended for students of higher education and teachers of higher educational institutions studying in the specialty "Food Technologies", trainees of the advanced training system, for managers and specialists of food enterprises and everyone who is connected with the technologies of drying food raw materials.
Keywords: кафедра технології консервування; харчові концентрати; сушіння харчових продуктів; регідратація харчових продуктів; зберігання сушених харчових продуктів; drying of food products; rehydration of food products; storage of dried food products; production of food concentrates