Оптимізація технології приготування пива шляхом вдосконалення процесу приготування пивного сусла - Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Романов, Микола Сергійович; Гушленко, О. (My University, 2013)
Main purpose of this work was to improve process of wort making to produce beer resistant to colloidal turbidity. The main reasons for the formation of colloidal turbidity, except aging, oxidation, polymerization, adsorption, also has a major impact by insolubility of polyphenols and dehydration of colloidal proteins. Formation haze of beer in most cases accompanied by a gradual deterioration of flavor and taste of beer. The aim of the work was to create a beer recipe resistant to turbidity through the selection of aromatic raw materials which has antioxidant properties, and therefore rich in phenolics and other components. However, boiling wort (is obligatory with hops) is a series of physical and chemical processes that may contribute to prolonged exposure to heat to create a stable insoluble compounds with colloidal nature. This results using expensive filter material and equipment in the future. In order to avoid unwanted insoluble fractions was also investigated using nitrogen gas laser with a wavelength of X = 3,378 • 10-7m. to activate the formation of flabofen-protein compounds that promote lighting wort and thus increase the stability of beer. To achieve results, irradiation was performed within 10.1 minutes. Головна мета цієї роботи в тому, щоб поліпшити процес сусла рішень для виробництва пива, стійкий до колоїдної каламутності. Основні причини утворення колоїдного каламутності, крім старіння, окислення, полімеризації, адсорбції, також має великий вплив на нерозв'язності поліфенолів і зневоднення колоїдних білків. Формування серпанок пива в більшості випадків супроводжується поступовим погіршенням аромат і смак пива. Мета роботи полягала у створенні рецепт пива, стійкий до каламутності шляхом відбору ароматичного сировини, яка має антиоксидантні властивості, і тому багатий фенольних сполук та інших компонентів. Проте, киплячій сусла ( обов'язково з хмелем ) являє собою серію фізичних і хімічних процесів, які можуть внести свій внесок у тривалому впливі тепла для створення стабільних нерозчинні сполуки з колоїдної природи. Це призводить використання дорогого фільтра матеріали та обладнання в майбутньому. Для того щоб уникнути небажаних нерозчинних фракцій також було досліджено за допомогою лазера газоподібного азоту з довжиною хвилі X = 3378 • 10 - 7м. активувати освіту flabofen - білкових сполук, які сприяють освітлення сусла і таким чином підвищити стабільність пива. Для досягнення результатів, Опромінення проводилося протягом 10,1 хвилин.
Keywords: hexachlorobenzene; beer wort; mashing; polyphenols; turbidity; physical factors; гексахлорбензол; пивне сусло; затирання; поліфеноли; каламутності; фізичні фактори; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства