Бандуренко, Галина МихайлівнаБендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаСахаренко, Оксана Олександрівна2020-04-072020-04-072015Патент України на винахід № 108707 UA МПК A23L 1/218 (2006.01), A23B 7/08 (2006.01). Спосіб отримання квашеної капусти / Г. М. Бандуренко, О. В. Бендерська, О. О. Сахаренко ; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій.- № u 2014 02572; заявл. 25.09.2014; опубл. 25.05.2015, Бюл. № 10.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30993Спосіб отримання квашеної капусти включає інспекцію, очищення, шаткування, фасування й трамбування з періодичним пересипанням сіллю та прянощами, пригнічування, ферментацію, доброджування та зберігання. Капусту після шаткування витримують 1-3 хвилини в охолодженому до температури 18-24 °C інвертному сиропі концентрацією 5-10 %, після чого додають 1-3 % соку ферментованої капусти з розчиненими у ньому 0,05-1 % меду, 0,01-0,02 % аскорбінової та 0,01-0,02 % лимонної кислоти до маси капусти. Method of producing sauerkraut includes inspection, cleaning, shredding, packaging and tamping with periodic pouring salt and spices, suppression, fermentation and storage. Cabbage shredding stand after 1-3 minutes in a refrigerated invert syrup concentration of 5-10% with a temperature of 18-24 ° C, then add 1-3% fermented cabbage juice with dissolved in it 0,05-1% honey 0,01 -0,02% ascorbic and citric acid 0,01-0,02% by weight of cabbage.інвертний сиропмедферментаціякапустаinvert syruphoneyfermentationcabbageкафедра технології консервуванняСпосіб отримання квашеної капусти (Патент на винахід № 108707 UA)Preprint