Ретроспективний аналіз підходів до вибору критеріїв ефективності господарської діяльності підприємств - Климаш, Наталія Іванівна (My University, 2010)
Проведено порівняльний аналіз критеріїв ефективності, що притаманні адміністративно-командній та ринковій економіці. Досліджено взаємозв’язок між критеріями ефективності господарської діяльності підприємств. Розглянуто одно- та багатокритеріальний підходи при виборі оптимальних критеріїв ефективності.

The comparative analysis of criteria of efficiency which are inherent command and market economy is carried out. Interrelations between criteria of efficiency of economic activities of the enterprises are studied. Are considered one and multicriterion approaches at a choice of optimum criteria of efficiency.
Keywords: критерії ефективності; performance criteria; господарська діяльність; однокритеріальний підхід; багатокритеріальний підхід; economic activity; odnokryterialnyy approach; multicriteria approach; кафедра фінансів