Полумбрик, Максим Олегович2013-03-042013-03-042011Полумбрик, М. О. Нанотехнології в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2011. - № 10. - С. 319-322.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6685У статті проаналізовані основні галузі застосування нанотехнологій в харчових продуктах, зокрема в технології пакувальних матеріалів, наноліпосомах та наносенсорів. Показано, що присутність наноматеріалів суттєво поліпшує властивості упаковки, полегшує контроль якості готових виробів, сприяє збереженню активних компонентів продуктів всередині харчової матриці. The main applications of food nanotechnologies including packaging materials, nanosensors and nanoliposomes were analyzed. It has been shown that nanomaterials essentially improved barrier properties of packaging materials and help control and maintain food quality and also preserve active compounds in food matrix.otherнанотехнологіїпакувальні матеріалиліпосоминаносенсоринаноконсоліnanotechnologiespackaging materialsliposomesnanosensorsnanocantileverкафедра екології та екоменеджментуНанотехнології в харчових продуктахArticle