Забезпечення фінансової стійкості страхової компанії на основі актуарних розрахунків - Гнатенко, Олена Андріївна (My University, 2011)
Розглянуто історичні передумови виникнення актурних розрахунків, їх особливості розвитку на ринку страхових послуг в Україні. Висвітлено основні проблемні питання актуарної справи в Україні. Запропоновано створення національної системи підготовки і сертифікації актуаріїв України у відповідності до міжнародних стандартів.
Keywords: страхова компанія; страхова послуга; insurance company; insurance favour; кафедра фінансів