Дослідження протекторних властивостей паштету печінкового збагаченого волоським горіхом та чорносливом щодо Плюмбуму (II) - Безкоровайна, Вікторія Сергіївна; Максименко, Олена Василівна (My University, 2014)
Отримані дані свідчать про збільшення показника протекторних властивостей паштету в наслідок внесення чорносливу. Це пояснюється утворенням комплексних сполук плюмбуму з функціонально-активними угрупованнями пектинових речовин чорносливу та основних компонентів паштету. These data suggest increase in tread paste properties as a result of the introduction of prunes. This is due to the formation of complex compounds of lead with functionally active groups pectin prunes and paste the main components.
Keywords: паштет печінковий; плюмбум; протекторні властивості; Lead; protective properties