Використання азоту в пакувальних технологіях - Ступак, Юлія Олександрівна; Васильківський, Костянтин Вікторович (My University, 2016)
Азот як основна складова повітря безпечний, не має кольору, смаку і запаху, хімічно інертний, не змінює консистенцію чи колір продукту. У харчовій промисловості азот зареєстрований як харчова добавка Е-941 і є газовим середовищем для пакування і зберігання продукції, холодоагентом. Рідкий азот використовують для фасування рідин, створення надлишкового тиску й інертного середовища в пакованні. Це спричинило переворот у пакувальній індустрії за останні роки і зростання попиту на генератори азоту. Nitrogen is a major component of air is safe, has no color, taste and smell, chemically inert, does not change the color or texture of the product. In the food industry nitrogen is registered as a food additive E-941 is the gas environment for packaging and storage products, refrigerant. Liquid nitrogen is used for the packaging of liquids, creating excessive pressure and inert environment in packaging. This led to a revolution in the packaging industry in recent years and the increased demand for nitrogen generators.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; пакувальні технології; термін зберігання; азот; packaging technology; expiration date; nitrogen