Біоризики сучасності - Хоньків, Мирослав Олександрович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна (My University, 2020)
В статті розглянута проблема використання біотехнологічних та генетичних досягнень в створенні та попередженні масових спалахів епідемій. Наводиться класифікація джерел біоризиків, патогенних біологічних агентів в залежності від їх потенціалу до масштабності викликаних захворювань. In the article the problem of use of biotechnological and genetic advances in the creation and prevention of mass outbreaks of epidemics is considered. Provides a classification of sources of biorisks, pathogenic biological agents depending on their potential to scale caused by diseases.
Keywords: біоризики; biorisks; епідемія; epidemic; пандемія; pandemic; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції