Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга Петрівна (My University, 2003)
Встановлено основні показники фізіологічної повноцінності зерна ярої та озимої пшениці, які визначають його придатність для виробництва харчових продуктів на основі пророщеного зерна – енергію проростання, здатність проростання та життєздатність зародка. Виготовлено суміші на основі пророщеного зерна пшениці з добавками моркви сирої чи вареної, пюре гарбуза, обліпихи, аронії, горіха грецького, олії та ячмінно-солодового екстракту. Проаналізовано хімічний склад та вміст біологічно активних речовин отриманих зернових сумішей. The basic indexes of physiology full value are set grains of furious and winter wheat, which determine his fitness for the production of food products on the basis of proroschenogo grain, – energy of germination, ability of germination and viability of embryo. Made on the basis of a mixture of sprouted wheat with additives raw or cooked carrots, pumpkin puree, sea buckthorn, aronia, Greek walnut, oil, and barley-malt extract . Chemical composition and content is analysed biologically active matters of the got corn mixtures.
Keywords: сучасні концепції харчування; енергетична цінність; пророщене зерно пшениці; зернові суміші; оздоровчі продукти; modern conceptions of feed; energy value; proroschene grain of wheat; corn mixtures; health products; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів