Польовик, Володимир ВікторовичВінніков, ВладиславКорецька, Ірина Львівна2014-11-282014-11-282014Польовик, В. В. Білкові рослинні натуральні добавки / В. В. Польовик, В. В. Вінніков, І. Л. Корецька // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 641.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18776Щавнат - багаторічна культура, міжвидовий гібрид щавлю тянь-шанського та шпинату англійського, створена українськими вченими у відділі нових культур Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України. Ця культура увібрала в себе високу врожайність, ранню стиглість, морозостійкість (коренева системане пошкоджується навіть при - 2 5 . - 3 0 °С, коли грунт не вкритий снігом). За вмістом протеїну і вітамінів щавнат посідає одне з перших місць серед овочевих та кормових рослин. Багаторічні дослідження показали, що щавнат можна широко використовувати, як харчову, кормову, енергетичну, технічну та лікарську рослину. Schavnat - perennial crops, interspecific hybrid sorrel Tien Shan and English spinach, created by Ukrainian scientists in the department of new crops National Botanic Garden of them. MM Grishko National Academy of Sciences of Ukraine. This culture absorbed high yield, early maturity, frost (root systemane damaged even at - 2 5. - 3 0 ° C, when the soil is not covered with snow). by protein and vitamins schavnat is one of the first places among the vegetables and feed roslyn.Bahatorichni studies have shown that schavnat can be widely use as food, feed, energy, technical and medical plant.otherнатуральні добавкисушіннящавнатnatural supplementsschavnatdryingкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїБілкові рослинні натуральні добавкиOther