Особливості використання природничих аналогій для моделювання соціально-економічних систем - Олещенко, Любов Михайлівна (My University, 2010)
У статті здійснено огляд напрямків впровадження методу аналогій в кількісних економічних дослідженнях та теоретично обґрунтовано доцільність застосування даного методу для моделювання економічних систем. Проаналізовано деякі приклади практичного використання фізико-математичних аналогій для описання економічних процесів і явищ та висвітлено переваги та деякі недоліки даного методу.

The article deals with the directions of the analogies method introduction in quantitative economic researches. The expedience of application of this method for the design of the economic systems is theoretically grounded. Some examples of the practical use of physic and mathematics analogies for description of economic processes and phenomena are analysed and the advantages and some defects of this method are pointed out.
Keywords: економічні процеси; метод аналогій; фізико-математична модель; economic processes; analogies method; physics and mathematics models; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.