Формування споживчих властивостей маргаринів на основі купажованих жирів - Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Федоренко, Л. А. (My University, 2013)
Маргарин – високоякісний харчовий жир, що являє собою водно-жирову емульсію прямого типу, подібну до вершкового масла за смаком, кольором, ароматом, консистенцією, структурою і харчовою цінністю. На відміну від маргаринів, кулінарні, кондитерські та хлібопекарські жири не містять у своєму складі води. Жири цієї групи – це безводна (без водно-молочної фази) суміш саломасу з рафінованими оліями, тваринними топленими, переетерифікованими жирами. Залежно від призначення ці жири можуть містити фосфатидний концентрат, барвники, ароматизатори, антиоксиданти, вітаміни.
Keywords: маргарин; асортимент продукції; жирова сировина; показники якості; margarine; range of products; fatty materials; quality; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів