Похибки визначення зольності продуктів лущення пшениці без використання прискорювачів - Галка, Дмитро Володимирович; Шаран, Андрій Васильович (My University, 2024)
Визначення зольності зерна та продуктів його переробки має велике практичне значення в технології переробки зерна. Зольність визначали без використання прискорювача. Серед факторів, які можуть вплинути на визначення зольності продуктів без використання прискорювачів, можна виділити: Тонкий помел зернових продуктів, особливо ядер; Змішування подрібнених продуктів перед зважуванням; Тривалий випал перед постановкою тиглів у муфельну піч; Наявність тріщин в тиглях. Встановлено, що для отримання точного результату зольності необхідно враховувати всі перераховані вище фактори.

Determining the ash content of grain and its processing products is of great practical importance in grain processing technology. Ash content was determined without the use of an accelerator. Among the factors that can affect the determination of the ash content of products without the use of accelerators, the following can be distinguished: Fine grinding of grain products, especially kernels; Mixing of crushed products before weighing; Long firing before placing the crucibles in the muffle furnace; The presence of cracks in the crucibles. It has been established that to obtain an accurate ash content result, it is necessary to take into account all the above factors.
Keywords: кафедра технології зберігання і переробки зерна; пшениця; лущення; зольність; фактори; wheat; husk; ash; factors