Ястреба, Сергій ПетровичНекоз, Олександр ІвановичНекоз, Сергій Олександрович2013-01-172013-01-172007Ястреба, С. П. Використання систем зменшення тертя та зношування в обладнанні харчових виробництв / С. П. Ястреба, О. І. Некоз, С. О. Некоз // Наукові праці НУХТ. – 2007. - № 24. – С. 54-56.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5441Розглядаються шляхи підвищення довговічності обладнання харчових виробництв шляхом використання систем зменшення тертя та зношування. Показана можливість прояву водневого зношення і використання. позитивного ефекту вибіркового переносу. Наведено результати промислових випробувань різального комплекту м"ясорізальних вовчків, в якому реалізовано явище вибіркового переносу. Рассматриваются пути повышения долговечности оборудования пищевых производств путем использования систем уменьшения трения и износа. Показана возможность проявления водородного износа и использования положительного эффекта выборочного переноса. The Article considers the ways to incearse endurance of food industry equipment by means of attrition and depreciation decreasing system . Article shows the possibility of hydrogenous depreciation display and use of the positive effect of the optional transfer. Provided are the results of industrial test of the cutting set meat-cutting machines, in which the optional transfer took place.uk-UKзносостійкістьзношуваннявибірковий переносwearing capacityenduranceselective transferВикористання систем зменшення тертя та зношування в обладнанні харчових виробництвArticle