Використання систем зменшення тертя та зношування в обладнанні харчових виробництв - Ястреба, Сергій Петрович; Некоз, Олександр Іванович; Некоз, Сергій Олександрович (My University, 2007)
Розглядаються шляхи підвищення довговічності обладнання харчових виробництв шляхом використання систем зменшення тертя та зношування. Показана можливість прояву водневого зношення і використання. позитивного ефекту вибіркового переносу. Наведено результати промислових випробувань різального комплекту м"ясорізальних вовчків, в якому реалізовано явище вибіркового переносу. Рассматриваются пути повышения долговечности оборудования пищевых производств путем использования систем уменьшения трения и износа. Показана возможность проявления водородного износа и использования положительного эффекта выборочного переноса. The Article considers the ways to incearse endurance of food industry equipment by means of attrition and depreciation decreasing system . Article shows the possibility of hydrogenous depreciation display and use of the positive effect of the optional transfer. Provided are the results of industrial test of the cutting set meat-cutting machines, in which the optional transfer took place.
Keywords: зносостійкість; довговічність обладнання; wearing capacity; selective transfer