Робот-маніпулятор для розкладання склотари із транспортних засобів - Сом, Олексій Миколайович; Грінінг-Гера, Катерина Робертівна (My University, 2025)
Автоматизація вантажно-розвантажувальних процесів є важливим напрямом розвитку сучасної промисловості. Використання роботизованих маніпуляторів дозволяє підвищити продуктивність, зменшити ручну працю та знизити ризики пошкодження склотари.

Automation of loading and unloading processes is an important area of development in modern industry. The use of robotic manipulators can increase productivity, reduce manual labor and reduce the risk of damage to glass containers.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; робот-маніпулятор; склотара; robotic arm; decomposition