Перспективи розвитку експорту продукції сільського господарства і промисловості України на початку XXI століття - Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2015)
У статті проаналізовано основні проблеми, які перешкоджають розвиткові експортної торгівлі України та реалізації конкурентних переваг на світовому ринку. Підкреслено необхідність формування цілісної системи заходів державної підтримки експорту та висвітлено основні завдання, які стоять перед органами державного управління щодо підвищення ефективності зовнішньо торговельної політики країни. Окреслено конкретні заходи щодо вдосконалення фінансового сприяння експорту та податкового регулювання, прискорення переходу до високотехнологічного виробництва, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на зовнішніх ринках, а також поліпшення інформаційного забезпечення зовнішньоторговельної діяльності.
Keywords: експортний потенціал; зовнішня торгівля; export potential; foreign trade; європейська інтеграція; експортоорієнтоване виробництво; European integration; export-oriented production; стандартизація продукції; product standardization; кафедра гуманітарних дисциплін