М. С. Жукова – яскрава представниця романтичної групи - Власенко, Людмила Василівна (My University, 2014)
Статтю присвячено дослідженню творчості видатної письменниці початку першої половини XIX століття. Проаналізовано етапи становлення творчого шляху М. С. Жукової. Визначено основні мотиви і сюжети творчої спадщини авторки. Введення до наукового обігу зазначених матеріалів сприятиме поглибленню подальших досліджень у галузі російської літератури. The article is devoted to the research of the greatest authoress’ work of the beginning of the first half of XIX century. It is analyzed the stages of creative way of M. Zhukova’s writing. It is defined the basic reasons and plots of author’ creative inheritance. Introduction to scientific turnover of the marked materials will assist deepening of further researches in Russian literature.
Keywords: кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації; забуті письменниці; дослідницька діяльність; творчість; creativity; forgotten writer; research