Підсистема керування бражною колоною у складі технологічного комплексу спиртового заводу - Гриценко, Надія Георгіївна (My University, 2016)
Аналіз функціонування існуючих підсистем технологічного комплексу дозволяє розглядати бражну колону (БК) як окремий об'єкт керування, що являє собою складну динамічну систему з сильними перехресними зв‘язками, характеризується роботою в умовах структурної та параметричної невизначеностей. Якісне регулювання за визначеними контурами забезпечить повне виділення спирту з бражки, відсутність суттєвих втрат спирту з бардою, отримання на виході з БК бражного дистиляту з параметрами, що задовольнятимуть вимогам для подальшої переробки в епюраційній колоні. Analysis of the existing technological complex subsystems can be considered grout column (GC) as a separate object management, which is a complex dynamic system with strong cross-links, characterized the work in terms of structural and parametric uncertainties. Quality regulation of defined contours provide a full selection of alcohol and mash, no substantial losses of alcohol Bard, receiving the output from GC distillate grout with parameters that satisfy the requirements for subsequent processing in epyuratsiyniy column.
Keywords: бражна колона; підсистема керування; процеси брагоректифікації; grout column; management subsystem; processes brahorektyfikatsiyi; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка