Кавбуз – перспективна сировина для виробництва оздоровчих продуктів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2018)
Нами досліджено зміст важливих макронутриентов кавбуза, вітамінів, харчових сорбентів. Визначено фізико-хімічні властивості харчових волокон кавбуза. Науково обгрунтовано та розроблено спосіб підготовки пюре кавбуза, визначено його основні фізико-хімічні показники. Відзначено, що завдяки наявності значної кількості пектинових речовин і клітковини, які характеризуються високою водопоглинальну здатністю, пюре має хороші технологічні характеристики. We have investigated the content of important macronutrients of Qabbuz, vitamins, food sorbents. The physicochemical properties of dietary fiber kabbuz were determined. A method of preparing mash of saliva is scientifically substantiated and developed, its main physicochemical parameters have been determined. It is noted that due to the presence of a significant amount of pectic substances and fiber, which are characterized by high water-claying ability, puree has good technological characteristics.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології оздоровчих продуктів; кавбуз; kavbuz