Використання напівпродуктів цукрового виробництва як альтернативної сировини для одержання біоетанолу - Зубченко, Віктор Сергійович; Грушицький, Микола Іванович; Ткаченко, Любов Володимирівна (My University, 2008)
Наведено перспективи використання напівпродуктів виробництва цукру з цукрового буряку для одержання біоетанолу. Досліджено фізико-хімічний склад одного з напівпродуктів, а саме дифузійного соку цукрового виробництва, з точки зору придатності його як сировини для одержання біоетанолу. Визначено оптимальні параметри спиртового зброджування дифузійного соку для досягнення максимального виходу біоетанолу. The prospects of using sugar beet by-products to produce bioethanol are presented. The physicochemical composition of one of the intermediate products, namely the diffusion juice of sugar production, was investigated in terms of its suitability as a raw material for the production of bioethanol. Optimal parameters of alcoholic fermentation of diffusion juice for maximum yield of bioethanol are determined.
Keywords: зброджування; біоетанол; цукрове виробництво; напівпродукти; дифузійний сік; fermentation; ethanol; sugar production; intermediate; diffusion juice; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства