Зубченко, Віктор СергійовичГрушицький, Микола ІвановичТкаченко, Любов Володимирівна2015-06-152015-06-152008Зубченко, В. С. Використання напівпродуктів цукрового виробництва як альтернативної сировини для одержання біоетанолу / В. С. Зубченко, М. І. Грушицький, Л. В. Ткаченко // Харчова промисловість. – К. : НУХТ, 2008. - № 7. – С. 12-13.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21070Наведено перспективи використання напівпродуктів виробництва цукру з цукрового буряку для одержання біоетанолу. Досліджено фізико-хімічний склад одного з напівпродуктів, а саме дифузійного соку цукрового виробництва, з точки зору придатності його як сировини для одержання біоетанолу. Визначено оптимальні параметри спиртового зброджування дифузійного соку для досягнення максимального виходу біоетанолу. The prospects of using sugar beet by-products to produce bioethanol are presented. The physicochemical composition of one of the intermediate products, namely the diffusion juice of sugar production, was investigated in terms of its suitability as a raw material for the production of bioethanol. Optimal parameters of alcoholic fermentation of diffusion juice for maximum yield of bioethanol are determined.otherзброджуваннябіоетанолцукрове виробництвонапівпродуктидифузійний сікfermentationethanolsugar productionintermediatediffusion juiceкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВикористання напівпродуктів цукрового виробництва як альтернативної сировини для одержання біоетанолуArticle