Розширення асортименту аглютенових хлібобулочних виробів в дієтотерапії - Медвідь, Ірина Миколаївна; Федоренко, Юлія Олександрівна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2017)
Розглянуто особливості формування харчового раціону людей, хворих на целіакію. Проведено аналіз проявів захворювання на глютенову ентеропатію та визначено можливість його лікування за допомогою безглютенової дієти. Обгрунтовано доцільність використання безглютенових від природи злаків при розробленні рецептур хлібобулочних виробів для хворих на целіакію. The features of formation of the diet of people with celiac disease are considered in the article. The analysis of the manifestations of celiac disease enteropathy and the possibility of its treatment with a gluten-free diet is conducted. The expediency of use of gluten-free cereals from nature when developing formulations of bakery products for patients with celiac disease is grounded.
Keywords: хлібобулочні вироби; bakery products; безглютенова дієта; gluten-free diet; глютенова ентеропатія; enteropathy gluten; кафедра готельно-ресторанної справи