Медвідь, Ірина МиколаївнаФедоренко, Юлія ОлександрівнаШидловська, Олена БроніславівнаДоценко, Віктор Федорович2017-05-132017-05-132017Розширення асортименту аглютенових хлібобулочних виробів в дієтотерапії / І. М. Медвідь, Ю. О. Федоренко, О. Б. Шидловська, В. Ф. Доценко // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 22–23 березня 2017 р. – Київ : НУХТ, 2017. – С. 67–69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25213Розглянуто особливості формування харчового раціону людей, хворих на целіакію. Проведено аналіз проявів захворювання на глютенову ентеропатію та визначено можливість його лікування за допомогою безглютенової дієти. Обгрунтовано доцільність використання безглютенових від природи злаків при розробленні рецептур хлібобулочних виробів для хворих на целіакію. The features of formation of the diet of people with celiac disease are considered in the article. The analysis of the manifestations of celiac disease enteropathy and the possibility of its treatment with a gluten-free diet is conducted. The expediency of use of gluten-free cereals from nature when developing formulations of bakery products for patients with celiac disease is grounded.otherхлібобулочні виробиbakery productsбезглютенова дієтаgluten-free dietглютенова ентеропатіяenteropathy glutenкафедра готельно-ресторанної справиРозширення асортименту аглютенових хлібобулочних виробів в дієтотерапіїThesis