Моделювання процесу адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка. - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій Петрович; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2012)
Для проведення процесів адсорбування пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка в автоматичному режимі авторами розроблено математичну модель, за допомогою якої можна розрахувати тривалість проведення процесу адсорбції до настання фазової рівноваги. To carry out the processes of adsorption of pectin shungita of beet juice in the automatic mode the authors developed a mathematical model which can be used to calculate the duration of the adsorption process until the phase equilibrium.
Keywords: адсорбція; пектинові речовини; шунгіт; сік столового буряка; adsorption; pectin; shungite; beet juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки