Дорохович, Антонелла МиколаївнаПетренко, Микола Миколайович2018-03-122018-03-122016Дорохович, А. М. Хімічний склад «ідеального» харчового продукту і шляхи наближення до нього складу реальних харчових продуктів / А. М. Дорохович, М. М. Петренко // Харчова промисловість. – 2016. – № 20. – С. 41–48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26756Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень з розробки моделі хімічного складу «ідеального» харчового продукту і шляхів наближення до нього складу харчових продуктів на прикладі затяжного печива за рахунок використання нетрадиційної сировини. Доведено ефективність використання моделі хімічного складу «ідеального» харчового продукту для математичного обгрунтування покращення поживної цінності харчових продуктів при їх збагаченні функціональними компонентами. The results of theoretical and experimental researches on the development of the model of the chemical composition of the «ideal» food product and ways of approaching it to the composition of food products on the example of a protracted biscuit due to the use of non-traditional raw materials are given. The efficiency of using the model of the chemical composition of the «ideal» food product for the mathematical substantiation of the improvement of the nutritional value of the food products at their enrichment with functional components.uk-UKхімічний складнутріціологіякваліметріязатяжне печивоінулінкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівchemical compositionnutritiologyqualimetrylong biscuitsinulinХімічний склад «ідеального» харчового продукту і шляхи наближення до нього складу реальних харчових продуктівArticle