Хімічний склад «ідеального» харчового продукту і шляхи наближення до нього складу реальних харчових продуктів - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Петренко, Микола Миколайович (My University, 2016)
Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень з розробки моделі хімічного складу «ідеального» харчового продукту і шляхів наближення до нього складу харчових продуктів на прикладі затяжного печива за рахунок використання нетрадиційної сировини. Доведено ефективність використання моделі хімічного складу «ідеального» харчового продукту для математичного обгрунтування покращення поживної цінності харчових продуктів при їх збагаченні функціональними компонентами. The results of theoretical and experimental researches on the development of the model of the chemical composition of the «ideal» food product and ways of approaching it to the composition of food products on the example of a protracted biscuit due to the use of non-traditional raw materials are given. The efficiency of using the model of the chemical composition of the «ideal» food product for the mathematical substantiation of the improvement of the nutritional value of the food products at their enrichment with functional components.
Keywords: хімічний склад; нутріціологія; кваліметрія; затяжне печиво; інулін; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; chemical composition; nutritiology; qualimetry; long biscuits; inulin