Пакувальне обладнання. Кн. 1. Обладнання для пакування продукції у споживчу тару - Гавва, Олександр Миколайович; Беспалько, Анатолій Петрович; Волчко, Анатолій Іванович (My University, 2008)
У книзі «Обладнання для пакування продукції у споживчу тару» наведено терміни та визначення процесів і операцій пакування і робочих органів обладнання. В доступному для сприйняття вигляді наведена класифікація пакувального обладнання, загалом обладнання для пакування продукції у споживчу тару, його функціональних модулів (дозування, фасування, виготовлення тари, закупорювання, етикетування), будова і принцип роботи типових конструкцій робочих органів, що виконують основні і допоміжні операції. Матеріал книги базується на власних розробках авторів, результатах досліджень і практичному досвіді, одержаному під час розробки і впровадження пакувального обладнання як в Україні, так і за її межами. Книга може бути використана як навчальний посібник для студентів, аспірантів та як довідник для проектувальників, керівників пакувальних дільниць, механіків. In the book "The equipment for packing in consumer packaging," given the terms and definitions of processes and packaging operations and the working bodies of the equipment. In an accessible form for the perception shows the classification paku¬valnogo equipment, general equipment for the packaging of products in consumer packaging, its functional modules (dosage, packaging, production of packaging, sealing, labeling), the structure and operation of typical designs of workers performing core and auxiliary operations. The material of the book is based on the authors' own developments, results of research and practical experience gained during the development and implementation of packaging equipment in Ukraine and abroad. The book can be used as a textbook for students and as a reference for designers, managers packing stations, mechanics.
Keywords: пакувальна машина; споживча тара; класифікація; конструкція; розрахунки; packing machine; consumer packaging; classification; construction; calculations; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки