Розрахунок коефіцієнта тепловіддачі для випадку випаровування з поверхні гравітаційно стікаючої плівки - Форсюк, Андрій Васильович; Василенко, Сергій Михайлович; Прядко, Микола Олексійович (My University, 1998)
В результаті аналізу дослідних даних запропоновано емпіричну залежність для визначення локальних коефіцієнтів тепловіддачі при випаровуванні з поверхні та залежність для визначення величини зведеної еквівалентної шорсткості поверхні розподілу фаз. Це дало можливість розробити методику розрахунку коефіцієнта тепловіддачі від поверхні труби до плівки, що випаровується, яка наведена у статті. Calculation of the heat transfer coefficient for the case of evaporation from the surface gravel analysis of research data suggested an empirical relationship for determining the local heat transfer coefficients during evaporation from the surface and to determine the dependence of the consolidated equivalent interfacial roughness. This made it possible to develop a methodology for calculating the coefficient of heat transfer from the surface of the vaporizing tube to film here in state.
Keywords: коефіцієнт тепловіддачі; втрати тиску; низхідні плівки; еквівалентна шорсткість; плівкова течія; випаровування плівок яблучного соку; коефіцієнт опору; дотична напруга; heat transfer coefficient; pressure drop; descending film equivalent roughness; film flow; evaporation; drag coefficient; evaporation of apple juice films; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки