Активізація функціонально-технологічних властивостей білково-вуглеводної сировини - Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна (My University, 2025)
Сучасні тенденції у харчовій промисловості спрямовані на ефективне використання вторинної молочної та рослинної сировини, що є ключовим аспектом для зменшення харчових відходів і створення інноваційних продуктів з покращеними функціональними та технологічними характеристиками. У цьому контексті особливу актуальність набуває розробка нових методів модифікації білково-вуглеводних комплексів, які дозволяють цілеспрямовано регулювати реологічні властивості, стабільність, структуру та органолептичні характеристики харчових продуктів.
Keywords: білково-вуглеводна сировина; вторинна молочна сировина; secondary milk raw materials; plant material; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв