Розширення асортименту м'ясних продуктів оздоровчо-профілактичного призначення для дітей шкільного віку - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна (My University, 2014)
Харчування школярів потребує особливої уваги тому, що сучасне навчання у школі вимагає високого розумового та фізичного навантаження та й супроводжується значними енерговитратами. За останніми даними ВООЗ, здоров'я дитини на 15 % залежить від організації медичної служби, на 25 % — від генетичних особливостей і на 60 % — від збалансованого харчування . Харчування сильно впливає на все, що відбувається в житті та формуванні організму дитини. Це не тільки належний розвиток системи травлення, шлункового тракту, а й нервової, кістково-м'язової системи та й узагалі всіх життєво важливих органів. Правильний раціон впливає на працездатність дитини, а відтак і на рівень засвоєння корисної інформації. Nutrition students requires special attention because modern schooling requires high mental and physical stress and is accompanied by significant power consumption. According to the latest WHO child health by 15% depending on the organization of medical services by 25% - from genetic traits, and 60% - from a balanced diet. Eating strongly affects everything that happens in life and the formation of the child. It is not only the proper development of the digestive system, intestinal tract, but also nervous, musculoskeletal system and in general all the vital organs. Proper diet affects the performance of the child, and therefore the level of assimilation of useful information.
Keywords: асортимент; м'ясні продукти; діти шкільного віку; assortment; meat products; school-age children; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів