Шаповаленко, Олег ІвановичЄвтушенко, Олег ОлександровичМомот, В. Г.2012-06-122012-06-122010Шаповаленко, О. І. Підготовка меляси до введення в корми / О. І. Шаповаленко, О. О. Євтушенко, В. Г. Момот // Хранение и переработка зерна. – 2010. - № 3. - C. 51-52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1340Рідкі компоненти є цінним ресурсом в технології комбікормів. В статті наведено інформацію про хімічний склад та фізичні властивості меляси. Є традиційна енергоємна технологія підготовки меляси до введення в корми. Запропоновано змішувати мелясу з борошнистою сировиною. Після чого продукт розчиняють у воді. Концентрацію меляси у воді визначають за оптичною густиною (діапазон хвиль – 559…562 нм, довжина кювети – 5 мм). Розчин меляси розпилюють для введення в корм. Цей корм гранулюють. Температура зберігання меляси в розсипному стані – до 15 ºС. Така технологія може поліпшити екологічну ситуацію. Liquid components are valuable resources in technology of forage. In the article was produced information about chemical composition and physical properties of molasses. It is power consumption technology preparing of molasses to introduction into forage. Propose to mix molasses with mealy raw material. Whereupon the product dissolves in water. Concentration of molasses in water determine at the optical density (wave band – 559…562 нm, measure of cuvette – 5 mm). Solution of molasses has to spray to introduction into forage. This forage has to granulate. Temperature of preservation molasses powdery condition – to 15 ºС. Such technology can improve ecological situation.uk-UKрідкі компонентимелясасахарозавуглеводневі кормитехнологіяliquid componentsmolassessaccharosecarbohydrates foragetechnologyкафедра технології зберігання і переробки зернаПідготовка меляси до введення в корми