Кекс безглютеновий (патент на корисну модель № 20731) - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Бабіч, Оксана Вікторівна; Дорохович, Вікторія Віталіївна (My University, 2007)
Запропонована заміна пшеничного борошна рисовим дозволяє вживати ці вироби хворим на целіакію, тому що білки гречаного борошна не викликають такої алергічної реакції як викликає глютен (білок, що притаманний пшеничному борошну). The proposed replacement of rice flour allows the use of these products to patients with celiac disease because buckwheat flour proteins do not cause allergic reactions such as causing gluten (a protein that is inherent in wheat flour).
Keywords: безглютенове борошно; целіакія; цукор; рисове борошно; кекс безглютеновий; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; gluten-free flours; celiac disease; sugar; rice flour; gluten-free cupcake