Дослідження будови і властивостей біофлавоноїдів методами комп'ютерної хімії - Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2014)
Серед вивчених на сьогодні біофлавоноїдів найвищою біологічною активністю відзначаються кверцетин та рутин. Ці ж сполуки містяться у найбільших кількостях в багатьох рослинних об'єктах. Тому за ступенем їхньої біологічної активності можна загалом оцінити ефективність того чи іншого природного джерела біофлавоноїдів. Among the studied today bioflavonoids highest biological activity quercetin and rutin are marked. These compounds found in large quantities in many plant facilities. Therefore, the degree of their biological activity can generally evaluate the effectiveness of a natural source of bioflavonoids.
Keywords: кверцетин; біологічна активність; рутин; quercetin; rutin; biological activity; кафедра технології оздоровчих продуктів