Мехатронний модуль вагового дозування в'язко-пластичної продукції (Патент на винахід №123956) - Гавва, Олександр Миколайович; Михайлик, Борис Вадимович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2021)
Винахід належить до галузі пакувальної техніки і призначений для дозування в'язко-пластичних (вершкове масло, маргарин, сир, сиркова маса, м'ясний фарш) та пастоподібних (сметана, майонез, кетчуп) харчових продуктів. Мехатронний модуль вагового дозування в'язко-пластичної продукції містить бункер з патрубком, що має кришку зверху, у якій встановлено приводний вузол для співвісних шнеків точного і грубого дозування, що розташовані в бункері з патрубком. The invention relates to the field of packaging technology and is intended for dosing visco-plastic (butter, margarine, cheese, curd, minced meat) and pasty (sour cream, mayonnaise, ketchup) food. The mechatronic module of weight dosing of viscoplastic products contains the bunker with a branch pipe having a cover from above in which the drive unit for coaxial augers of precise and coarse dosing, located in the hopper with branch pipe.
Keywords: в'язко-пружно-пластичні системи; дозатор ваговий; weighing feeder; viscoelastic-plastic systems; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв