Аналіз мікробіологічних процесів та способів їх пригнічення при зберіганні цукрових буряків - Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Касян, Ірина Миколаївна; Гусятинський, Микола Володимирович (My University, 2010)
Досліджено вплив видового складу специфічної мікрофлори на інтенсивність загнивання цукрових буряків, при зберіганні. Визначено ефективність застосування фунгіцидних засобів на основі полігексаметиленгуанідину („Біодез”), натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти („Жавель-Клейд”, „Санітарін”) для обробки цукрових буряків перед закладанням на зберігання. Influence of specific composition of microfloral of sugar beets on relation to intensity of their rotting. Efficiency of application of new fungitsid preparations for treatment of sugar beet before the laying on storage is explored.
Keywords: цукрові буряки; sugar beets; кагатна гниль; мікробіологічні процеси; мікроміцети; бактерії; фунгіцидний засіб; rot of cagat; microbiological processes; micromitsets; bacteria; mean of foungitsid; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води